Alguns experts en noves tecnologies com ara Gustavo Cardoso afirmen que la domesticació de mitjans fa referència a la incorporació de les noves tecnologies a la vida diària de les persones (usant-les, abusant d’elles, usant-les malament, ignorant-les). L’autor portuguès assegura que és un procés que tots vivim permanentment.
No podria ser d’una altra manera si tenim en compte la notícia que publicava el diari El País el 8 de desembre a la seva versió online: Campanya digital per demanar el premi Nobel de la Pau per internet. I és que l’impacte que ha creat la concessió d’aquest guardó al president dels EUA Barack Obama, ha fet que un grup d’activistes, artistes i científics –alguns ben coneguts– promoguin un manifest per reclamar que el pròxim premiat amb el Nobel de la Pau sigui internet i no pas una persona. Com s’argumenta al manifest, “ens hem adonat de què internet és molt més que una xarxa d’ordinadors” i que s’ha convertit en “una eina de pau”. Una prova més de com està d’integrada aquesta tecnologia en el nostre dia a dia.
Altres exemples són les recents notícies, publicades al diari El Mundo que afirma que ja s’han creat 50.000 aplicacions per Twitter i al portal de notícies 3/24 que explica que prop de 20.000 persones consulten cada dia el web Feina Activa. En la primera es demostra que els milions de persones que utilitzen aquesta xarxa social, s’han identificat amb ella i l’han integrat en el seu dia a dia de tal manera que han necessitat crear aplicacions pel seu funcionament habitual. La segona, ens mostra com un portal amb dos mesos de vida s’està consolidant com una eina útil per trobar feina, o almenys això és el que pensen les més de 65.000 persones que s’han registrat.
Tres exemples de com internet és un mitjà domesticat per cada vegada més persones i diferents generacions.
No hay comentarios:
Publicar un comentario